Digital copy & content

Digital copy & content

Webcontent is tekst en beeld dat online staat. Deze content moet voldoen aan andere eisen dan offline content. De digitale copy is vaak korter, bevat meer koppen, tussenkoppen, afbeeldingen, opsommingen en deeplinks. Deze specifieke eigenschappen dienen niet alleen het uiterlijk en de look & feel van de website, maar ook de vindbaarheid. Dit soort copy is daarmee een specifieke tekstsoort en het schrijven ervan is dan ook een specialiteit onder copywriters.

Scanbaar schrijven

Redactie112 is gespecialiseerd in het opleveren van prettig leesbare en vindbare digitale content die goed scanbaar is. Een bezoeker van een website/app wil namelijk zo snel mogelijk weten waar hij aan toe is / wat het product is / hoe het werkt / waar hij het kan vinden / enzovoort. Afhankelijk van deze doelvraag, leveren we uitermate effectieve scanbare copy die én gericht is op de doelgroep én qua toon en stijl past bij de website.

Google Afbeeldingsresultaat voor hartje unieke webteksten

Voor de vindbaarheid van een website is goede content essentieel. Webteksten die door Google goed worden gespiderd is originele correct geschreven content die informatie bevat waar de lezer echt wat aan heeft. Daarnaast moet dit niet ergens anders al zijn gepubliceerd; geen spel- en stijlfouten bevatten en het liefst SEO-proof zijn.

Neem contact op met Redactie112